My IP address is: 3.138.122.195  

Времето-Димитровград и България

Метеоновини
Прогнози - време
Времето в:
Димитровград
Обощение по месеци
Календар
«  December 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Main » 2009 » December » 20 » Снегът продължава да създава затруднения в страната
11:49 PM
Снегът продължава да създава затруднения в страната
Дата: 2009-12-19

Падналият вчера първи по-сериозен сняг за тази зима продължава да създава затруднения в различни части на страната.

От Гражданска защита съобщиха, че са реагирали на 54 сигнала за аварирали леки и тежкотоварни автомобили, паднали дървета, наводнени помещения и подлези, както и за пътни произшествия в страната.

Сутринта без ток са били девет населени места във областите Варна и Добрич, а без вода - едно селище в Шуменско. Работи се по отстраняване на авариите, съобщиха от гражданска защита.

В района на с. Богорово, област Силистра, са изтеглени лек и тежкотоварен автомобил цистерна. В община Алфатар спасителна група на "Гражданска защита" в Силистра е изтеглила закъсал микробус в крайпътна канавка по пътя Алфатар-Дулово.

Спасителен екип от Монтана е нарязал дърво и е освободил пътното платно в района на село Гинци край прохода "Петрохан". Екип на дирекцията в област Бургас е оказал помощ на пострадало при тежко пътно произшествие момиче в района на "Колодрума" в Бургас. Момичето е откарано от екип на Спешна медицинска помощ в местната болница.

Във връзка с прогнозираното от синоптиците влошаване на метеорологичната обстановка в следващите дни, от "Гражданска защита" препоръчват да се следи информацията за времето и да се отложат пътуванията, ако не са наложителни.

Ако непременно трябва да тръгнете, облечете топли дрехи, изберете подходящи обувки и ръкавици, сложете вода и няколко сандвича в чантата си, съветват от "Гражданска защита".

От службата препоръчват за движение да се изберат първокласните пътища, да се шофира бавно и да се внимава, когато се минава покрай сгради, електропроводи и дървета. Сред съветите е да се спазва временната маркировка, поставена от контролните органи и пътните служби.

Ако по пътя се натъкнете на затрупани автомобили, маркирайте мястото и съобщете на КАТ, пътните служби или на "Гражданска защита", се посочва в съобщението.

Препоръчва се още да не се спира за почивка на открито, освен в населени места и мотели, а ако обстановката се усложнява, пътуването да се прекрати до най-близкото населено място.

От "Гражданска защита" припомнят да се използва при необходимост спешния телефон 112. В случай, че сте затънали в навявания от сняг, избягвайте непрекъснатата работа на двигателя на празен ход поради опасност от отравяне. Завържете дреха с ярък цвят на антената, за да бъдете забелязани, съветват още от службата.
Category: Новини свързани с времето | Views: 322 | Added by: Voksi | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Анкета:
Как прекарвате летните жеги?
Total of answers: 8
Chat Box
200
Tyxo Брояч

Copyright Voksi© 2024 All rights reserved.