My IP address is: 18.223.106.100  

Времето-Димитровград и България

Метеоновини
Прогнози - време
Времето в:
Димитровград
Обощение по месеци
Календар
«  December 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Main » 2009 » December » 20 » Tемпературите рязко падат, лед сковава страната
9:58 PM
Tемпературите рязко падат, лед сковава страната
Добавен на: 20.12.2009 - 21:57ч.

Усложнена е метерологичната обстановка в страната заради падналите валежите от дъжд и сняг. Студена вълна ще обхване цялата страна.

Очаква се в Северна България и във високите котловини температурите да паднат до минус 19 градуса, съобщи Дарик. 

Заради ниските температури е възможно да се образуват заледявания. Има опасност от наводнения и свличане на скални маси в проходите, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура". 

Пътищата в страната са проходими при зимни условия. Затворен за движение е проходът "Троян-Кърнаре". В област Разград имавъведени ограничения за движението на тежкотоварните автомобили с ремаркета и с полуремаркета. Подобно ограничение има и в област Русе за пътя Русе-Разград. Наводнени са участъци от пътищата Венец-Карнобат-Бургас и от Айтоския проход в Бургаско. Затворени за движение на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремакета са пътищата Каолиново-Нови Пазар и Каолиново-Шумен. 

Затворен за движение е и „Дюлинският проход". Заради усложнената пътна обстановка се въвеждат ограничения за товарните и автомобили в Шуменска област. Автомобилите трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета и задължително с вериги по направленията Силистра-Шумен, София след разклона за Търговище и цялата третокласна пътна мрежа в северната част на област Шумен. 

Пътищата и Добричка област са заледени. Шофьорите да не предприемат рискови изпреварвания и да използват двигателя на автомобила, а не спирачките за намаляване на скоростта по хлъзгави и заснежени пътища, съветва инспектор Красимир Костов от КАТ „Пътна полиция". Всички автомобили да са оборудвани с вериги, за да може при необходимост да се използват, препоръчват още от КАТ.

Със заповед на кмета Кирил Йорданов 21 декември е обявен за неучебен ден в община Варна, съобщиха от пресслужбата на кметството след заседанието на щаба за координация на спасителните и аварийните дейности. Причината за решението са прогнозата за отрицателни температури - минус 7 градуса, силният вятър и заледяванията по улиците. Детските градини и ясли ще работят нормално. 

В три общини на Силистренска област - Алфатарската, Дуловската и Ситовската - на 21 декември също няма да има учебни занятия, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Велико Георгиев. Заради влошената зимна обстановка и през тази седмица в същите общини бяха обявени три неучебни дни.
Category: Новини свързани с времето | Views: 356 | Added by: Voksi | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Анкета:
Как прекарвате летните жеги?
Total of answers: 8
Chat Box
200
Tyxo Брояч

Copyright Voksi© 2024 All rights reserved.